keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

KILPAILU: Palkintona tilkkufarkku! -Mikä?




Instagramitilimme (@khtvapalo8000 seuraajan kunniaksi haluamme tehdä pientä spesiaalia, liittyen kierrätykseen! Järjestämme kilpailun kaikille varustenäpertelijöille, jossa palkintona keppari!! Eikä mikä tahansa hevonen, vaan tilkkufarkku-rotuinen otus, josta tässä alempana hieman infoa ;)





INFOA KILPAILUSTA:
- Kilpailu päättyy 16.4. ja noin viikon kuluttua julistamme voittajan Instagramissa, sekä blogissa.
Kilpailun ideana on väkertää vapaavalintaiset varusteet omalle hevosellesi mahdollisimman ekologisella tavalla, käyttäen mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja uusiokäyttää esimerkiksi vanhat napit, klipsut, korut ja kankaat. Kilpailijoilta vaaditaan kekseliäisyyttä ja sorminäppäryyttä, sillä palkitsemme hienoimman ja luovimman varusteen/varusteiden tekijän. Varusteita saa olla yksi varustesetti tai yksi varuste (esim. pelkät suitset), määrää ei ole rajoitettu. Arvioimme setit/varusteet kokonaisuutena kultakin osallistujalta.
- Voit osallistua laittamalla meille Instagramissa direct-viestiä käyttäjälle @khtvapalo tai sähköpostia osoitteeseen khtvapalo@hotmail.com. Osallistumiseen vaaditaan osallistujan itsensä tekemistä varusteista selkeät kuvat mahdollisimman  monesta kuvakulmasta niin, että yksityiskohdat erottuvat. Lisäksi haluaisimme kuulla käytetyistä materiaaleista, mistä ne ovat peräisin ja miten niitä on varusteessa käytetty.
- Haluaisimme tällä blogipostauksella ja järjestämällämme kilpailulla innostaa ihmisiä ajattelemaan ekologisemmin ja saada pohtimaan, tarvitseeko kaikki hieman rikki olevat tavarat viskata suoraan roskiin ja tilalle ostaa uudet.
- Palkintona kuvan hevonen:


TIETOA TILKKUFARKUISTA:

Harva keppihevosharrastajista on kuullut tästä melko erityisestä kaverista, joka on tehty kierrätysmateriaalista, farkkukankaasta. Tilkkufarkku-niminen keppihevosrotu on kehitelty keppihevostallissamme Vapalossa, vuosien saatossa. Kyseisiä hevosia löytyy vasta muutamia, rotukanta on hyvin pienilukuinen, mutta toivoisimme kannan kasvavan myös muiden keppariharrastajien pariin ja talleihin.

Tilkkufarkkutamma Platina s.2012 elokuu
Alku tälle rodulle lähti vuonna 2012, kun kaappiin oli kertynyt lukuisat haaroista tai saumoista ratkenneet rikkinäiset farkut. Farkuista oli tehty jo laukkuja ja muita käsitöitä, joten koitti keppihevosten vuoro käsityölistalla. Ensimmäinen, siihen aikaan kookas muihin tallien asukkaisiin verrattuna, hieman alkeellinenkin tilkkufarkkutamma Tytön Tyllerö aka Tyttis syntyi Picun toimesta. Tamma oli pitkään Picun suosikkeja ja koki se muutaman uudistuksenkin, kun alkuperäiset käsinommellut saumat alkoivat jo pettää. Vuosia myöhemmin Tyttis myytiin, eikä tämän nykyisestä olinpaikasta ole tietoa. Tytti sai varsan melko pian syntymänsä jälkeen, tytön nimeltään Sininen Planeetta "Platina", joka sekin myytiin muutama vuosi sitten. Myös Nellie on näperrellyt tilkkufarkun, mutta sen tietoja ei ole kenelläkään muistissa, mahtaakohan olla sitten ori vai tamma, nimetön ja syntynyt joskus :D


Rodun ominaisuuksiin kuuluu siro, mutta muodokas rakenne, kestävyys ja valpas ilme. Luonteeltaan tilkkufarkun tulisi olla lempeä ja herkkä, mutta myös lämminverisen hevosen luonteenpiirteitä on havaittavissa, johtuen arabialkuperästä (kantarotuna mm arabialainen täysiverinen). Sirosta ominaisuudestaan huolimatta hevonen ei kuitenkaan ole kovin notkea, joten sen soveltuvuus on parempi estepuolella kuin GP-tason kouluratsastuksessa. Hyppykapasiteetti näillä polleilla on hyvä ja kestävyys erinomainen. Tilkkufarkusta saa uskollisen ja luotettavan kaverin, kun siihen kerran kunnolla tutustuu.

Ulkonäöltään tilkkufarkku ei ole vaikeasti tunnistettava, hmm miksiköhän? Väritykseltään kaikki ovat sinisen kirjavia, valkoiset merkit ovat sallittuja, mutta melko harvinaisia. Eriväristen kangastilkkujen koot ja muodot saattavat vaihdella turkissa, mutta hevosen turkki voi olla myös yksivärinen(yksivärisestä ulkomuodosta huolimatta on sinisen kirjava). Turpa on pitkä ja siro, nenäpii on joko kovera tai suora, ei koskaan kyömy. Kaula on sopusuhtainen ja kaareva. Tilkkufarkku on säkäkorkeudeltaan yli 150cm. Pään muodot tulee olla selkeät, poski erottuu kaulasta selkeästi. Suu on syvä ja tiivis. Sieraimet sopusuhtaiset ja lähellä toisiaan. Silmät pyöreät ja lempeät, kiinnittyneinä melko alas. Herasilmät eivät ole toivottuja, mutta ovat sallittuja. Harja on pitkä, muttei kovin tuuhea. Jouhien väri on sävyltään muuta hevosta vaaleampi, mutta vääriä värejä ei ole. Korvat kiinnittyvät ylös ryhdikkäästi ja luovat uteliaan ilmeen.



Kokonaisuudeltaan tilkkufarkut ovat melko veikeitä kavereita, hauskoja tehdä, kuvailla ja ratsastaa, eikö ne kaikki keppihevoset tosin ole samanlaisia!

Luovia ja ympäristöä säästäviä askarteluhetkiä!
~Vapalon klaani ja tilkkufarkut~

4 kommenttia:

  1. Ompa hauska idea! Ehkä voisin itsekin osallistua ;)

    VastaaPoista
  2. Kiinnostavaa😚
    Itse ostettiin eilen kierrätyskeskuksesta mulle uusi keppari ja se maksoi vain: 2€🤩🥰
    Sen nimi on Eiffel se on myös tamma🥰🥳🥳🥳

    VastaaPoista