sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Aurinkoista päivää

Arvatkaahan, onko lukukauden viimeinen koeviikko edessä ja Picu päättää pänttäämisen sijaan rynnätä ulos ratsimaan? KYLLÄ! Aurinko kurkkasi tännekin synkkään kylään viikonloppuna ja päätin ripustaa kepparin kaulaan ja napata kameran kainaloon. Vai miten päin se meni. Anyway, ihana keväinen energia oli viimein päästettävä ulos vastapainoksi koulussa kököttämiselle ja saattepahan tekin nauttia hieman vihreistä kuvista niinkuin minä nautin ulos pääsemisestä:

RW Vigor 

Ratsuksi pääsi tallin uusin orivahvistus, nuori ja veikeä eestinhevosori RW Vigor. Sivut ovat vielä työn alla (siis aloittamatta), mutta herra on tullut tutuksi varmasti jo monelle Instagramin kautta. Vigorin aka Viikunan/Vompatin/Vilpun/Vimpulan on askarrellut Runaway's Horsesin Tidiu vaihtotilarina tekemälleni hepalle. Vastalahjaksi tein siis VP Gardel nimisen selle francaisruunan.
VP Gardel om. Tidiu
Vigor on lupaava estehevonen reippaine askelineen ja ponnistustekniikoineen. Halutessaan hyppää vaikka paikaltaan. Ainoa hankaluus on vielä nuori ikä ja kokemattomuus niin minulla hevosen kanssa kuin Viikunalla esteiden kanssa. Esteille on ratsastajan oltava menossa itsevarmana, muuten Viikuna laukkaa iloisesti ohi tai tiputtaa raviin ja pysähtyy pari metriä ennen ponnistusta. Onneksi ei ainakaan tänään lyönyt jarruja lukkoon asti. Me vaan himmailtiin varovasti ja välillä jäätiin kököttämään puomin viereen. :)Ilmavaraa oli alusta alkaen tuhti määrä, mutta en siirtynyt hyppäämään huippukorkeuksia ensimmäisellä ratsastuskerralla. Ja onhan siitä viimekerrasta kepparin selässä yleensäkin kulunut jo tovi (SM-kisoissa viimeksi)... Hyppytyyli yleensäkin vaikutti hyvältä ja kevyeltä, joten pyrin keskittymään askeleisiin ja rytmiin enemmän, saaden jalat nousemaan ja pyörimään laukassa reippaasti. Liike otti hyvin takareisiin, suosittelen kokeilemaan. Himmailua, mutta mentiinpäs yli kuvan oton jälkeen!Lopuksi jaksoin mennä vielä ilman kamerakuvailuja maastoesteen tapaista innaria. Unohdin tyystin, ettei ori osaa laukanvaihtoja juuri ollenkaan. Tottakai ensimmäinen ajatukseni innarilla oli suorittaa tehtävä laukanvaihdolla esteiden välissä. Ensimmäisellä kerralla Vigor vaihtoi laukan, tosin hyvin tönkösti ja menettäen rytminsä josta seurasi sitten hieman erikoinen toisen esteen ylitys. Toisella kerralla yritin uudelleen, muutaman askeleen kompuroiden ja seuraavaksi hevonen lähtikin kirjaimellisesti käsistä. Se vain tippui täydessä vauhdissa :D Pelkäsin tallovani tai kaatuvani Viikunan päälle mutta onneksi hevonen säilyi vielä puhtaan valkoisena enkä minä kaatunut. Älkää tiputelko hevosianne laukanvaihtojen aikana, voi käydä ikävästi. 


Aiheesta kukkaruukkuun, tilaushevosia on taas kyselty yllin kyllin. On mukava kuulla, että ostajia on, mutta tällä hetkellä koulu vie kaiken ajan. Kesäloman alettua ilmoitan taas kun voin ottaa tilauksia! Luultavasti 3-4 hevosta mahtuisi jonoon, ja jos tämä määrä ylittyy, arvon tilauspaikat. Lukekaahan myyntisivuilta myyntiehdot ja muut höpinät ennen tilausta, jotta peruutuksia tulisi minimimäärä! 

Hyvää kesän alkua kullekin toivottaa 
~Viikuna-Vompatti ja Picu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti